Jymyjussit 2020

Runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu – JymyJussit vierailee Kainuussa

30.8.2020

JymyJussien bussi suuntaa tänään kohti Kainuuta ja Hiukan pesäpallostadionia, jossa vastaan asettuu Sotkamon Jymy.

Kainuun kultajuna on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, mutta joukkue pelaa tällä hetkellä käytännössä sijasta kaksi, sillä Joensuun Mailalle riittää yksi piste kahdesta viimeisestä kamppailusta varmistaakseen runkosarjan voiton. Sarjataulukossa Sotkamon perässä on kahden pisteen päässä Vimpelin Veto ja viiden pisteen päässä Kouvolan Pallonlyöjät.

Kainuulaisten kokoonpano on kauden edetessä vaihdellut lähinnä lukkarin osalta, sillä lukkareista Ville Väliaho on tänään huilivuorossa ja Jymyn oma kasvatti Aapo Komulainen lautasen äärellä. Komulainen on esittänyt lukkarina ennakkoluulottomia otteita ja pelaa tänään kauden kuudennen ottelunsa lautasella.

Jymyn kovimmat kotiuttajat ovat olleet tällä kaudella odotetusti Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö. Tämä tehokaksikko on iskenyt valtaosan sotkamolaisten juoksuista, sillä Korhosella lyötyjä on 0+50 ja Rönköllä 2+46. Sotkamon riveistä löytyy tämän hetken etenijätilaston kärkinimi Joni Rytkönen, joka on tuonut 22 ottelussa peräti 52 juoksua. Numerolla kaksi pelaava Rytkönen tulee seinäjokisten ottaa tarkasti kiinni, jottei Jymy saa hurjassa juoksussa olevaa pikakiituria kolmospesälle saakka. Kärkenä pelaava Niilo Piiponniemi on myös ehtinyt kotipesään 35 kertaa, joten ykköskärjen Piiponniemi-Rytkönen -akselia täytyy JymyJussien päästä tänään rikkomaan, jotta Korhonen ja Rönkkö eivät pääsisi ainakaan palottomiin ajolähtöihin lyömään.

JymyJussit tarvitsee mahdollisesti vielä muutaman pisteen kahdesta jäljellä olevasta ottelusta varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Paikka pudotuspeleihin voi toki aueta myös ilman lisäpisteitä riippuen siitä, miten muut joukkueet pelaavat ristiin. JymyJussit on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla seitsemän ja perässä hengittävät Imatra kaksi pistettä ja Raahe kolme pistettä perässä. Imatra kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan Joensuun Mailan niin kotona kuin vieraissa. Raahe kohtaa tänään vieraissa sarjan yllätysjoukkueen Kiteen Pallon ja tiistaina kotikentällään Koskenkorvan Urheilijat.

JymyJussien kokoonpanossa numerolla kolme jatkaa viime pelissä erinomaisesti miestä eteenpäin pomputtanut Mikko Kytömäki. Lyöjätilaston kärkinimi Jukka-Pekka Vainionpää on tällä hetkellä yhden lyödyn päässä uskomattomasta tuhannen lyödyn juoksun rajasta. Mikäli Vainionpää onnistuu rajan rikkomaan kahdessa viimeisessä runkosarjan ottelussa, tulee hänestä kaikkien aikojen nuorin ja ottelumäärällisesti nopein tuhannen lyödyn rajan ylittänyt pelaaja!

Ottelu alkaa kello 16.00, ja se on katsottavissa Sotkamon Jymyn fanikameralähetyksenä kello 15.30 alkaen!

Kuva: Tomi Natri

Tehtyjen ja päästettyjen keskiarvot:

Sotkamon Jymy: 9,45/5,77
Seinäjoen JymyJussit: 7,36/8,5

Edelliset kohtaamiset:

16.7.2020 Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 0-1 (0-5, 1-1)
9.8.2019 Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 1-2 (4-2, 4-8, 2-3)
26.5.2019 Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit 2-0 (1-0, 6-1)

JymyJussien kokoonpano:

Tunnusta väriä

JymyJussit-fanituotteet

Kauppa

Sykettä yrityksille

Anna asiakkaallesi tunnetta

Yrityksille
Translate »