IMG_2581

Halli-SM -karsinnat auki tappiolla – Kankaanpää vahvempi lukemin 2-0

9.2.2020

Halli-SM -karsintojen lohko C polkaistiin tänään käyntiin Seinäjoki Areenassa. Päivän aiemmassa ottelussa Vimpelin Veto kukisti niukasti Koskenkorvan Urheilijat lukemin 2-0 (2-1, 3-1). JymyJussit sai avauspelissään vastaansa Satakunnasta Kankaanpään Mailan. Kotijoukkueena ottelussa esiintynyt Kankaanpää kuittasi ensimmäisen jakson vahvalla pelillä nimiinsä lukemin 7-2. Toinen jakso kirjattiin kankaanpääläisten nimiin lukemin 3-2.

Ensimmäisessä aloittavalla Kankaanpää avasi juoksutilinsä Petteri Kortelaisen iskiessä pallon väliin. Tasoittavalla vuorolla JymyJussit teki tilanteen Elmeri Liedolle, joka kotiutti Toni Marjamäen tehden tilanteeksi 1-1. Toisessa vuoroparissa Kari Kellokoski siirsi kankaanpääläiset jälleen johtoon. Tasoittavalla vuorolla Jukka-Pekka Vainionpään lyhyellä kotiin juoksi Tuomas Raunio. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun KaMa onnistui peräti viidesti. Ensin Kellokoski ja Kortelainen iskivät juoksut mieheen. Tämän jälkeen Joona Anttilan millintarkka lyönti painui takarajalta läpi kahden juoksun arvoisesti. Viidennen juoksun Kankaanpää sai harhaheitolla.  Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 7-2.

Toisen jakson ensimmäinen sisävuoro ei tarjonnut ihmeellisyyksiä JymyJussien osalta. Tasoittavalla vuorolla KaMa iski itsensä johtoon Kortelaisen tyylikkäällä välilyönnillä. Toisen vuoroparin aloittavalla JymyJussit löi pelin tasoihin Vainionpään lyödessä säilytyskuvioon juoksun. Teemu Utunen siirsi toisessa vuoroparissa Kankaanpään 2-1 johtoon kolmospuolen läpilyönnillä. Tämän jälkeen hyvässä lyönnissä ollut Kortelaisen yllätti JymyJussien etukentän näpillä lisäten kankaanpääläisten johdoksi 3-1. Kolmannessa vuoroparissa Lieto herätteli joukkuetta upealla yhden käden kääntönäppikotiutuksella kaventaen lukemiksi 3-2. Nämä jäivät lopulta myös jakson loppulukemiksi.