IMG_6566_muokattu

Hallitseva Suomen mestari kaatui huikean taistelun jälkeen!

26.6.2019

Tiistai-iltana JymyJussit kohtasi Kerubi Stadionilla hallitsevan Suomen mestarin Joensuun Mailan. Ottelusta muodostui melkoinen jännitysnäytelmä ja ratkaisua saatiin odottaa aina kotiutuslyöntikilpailun toiselle kierrokselle saakka.

Joensuu aloitti ensimmäisen jakson sisältä ja teki yhden juoksun Juha Niemen kotiuttaessa Tuomas Jussilan. Tasoittavalla vuorolla JymyJussit pisti pelin tasoihin Elmeri Liedon iskiessä komean vapaan kakkosjatkekumuran väliin. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue ei juoksunteossa onnistunut, mutta JymyJussit onnistui Jukka-Pekka Vainionpään kotiuttaessa Ville Viidan. Kolmannessa vuoroparissa Joensuu teki hyvillä lyönneillä tilanteen päälle ja joukkueen lukkari Juha Puhtimäki pisti pelin tasoihin. Tämän jälkeen Niemi siirsi JoMan vielä johtoon. Kolmannen tasoittavalla JymyJussit teki tilanteen Miika Anttilalle, joka löi kaksi pinnaa kahdella loistavalla kumuralla siirtäen vierasjoukkueen 3-4 johtoon. Neljännen aloittavalla Niemi tasoitti lukemiksi 4-4, mutta JymyJussit pääsi tasoittavallaan vielä pelaamaan jaksovoitosta. Joensuun ulkopeli kuitenkin kesti ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 4-4.

Toisen jakson JymyJussit aloitti räväkästi tehden kaksi juoksua Vainionpään ja Liedon lyöminä. Joensuu kavensi toisen tasoittavalla lukemiksi 2-1 Niemen lyömänä. Kolmannessa vuoroparissa Jukkis vei Jymyjussit 3-1 johtoon. Neljännen tasoittavalla kotijoukkue rakensi palottoman ajolähdön ykköspyssyilleen ja heistä Puhtimäki ja Aleksi Rautiainen löivät pelin väkisin tasoihin. Rautiaisen lyönti oli painua läpi, mutta Puputin huikea syöksy pelasti JymyJussit. JoMa pääsi vielä yrittämään voittojuoksua, mutta Anttila teki loistavan ulkopelisuorituksen näpistä ja tuomarin pilli soi kolmannen kerran palon merkiksi. Toinen jakso päättyi siis tasalukemiin 3-3.

Supervuoroon Joensuu lähti sisältä ja sai rakennettua Niemelle yhden palon ajolähdön. Lyöjämörssäri löi kotijoukkueen ensin 1-0 johtoon keskipompulla ja tämän jälkeen 2-0 pussinpohjalyönnillä. Kotijoukkueen toisella lyöntikierroksella Puhtimäki löi läpi tehden tilanteeksi 3-0. JymyJussit ei ja varsinkaan Puputti ei suostunut luovuttamaan. Pudu löi pallon ensin kolmosluukusta maisemiin yhden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Pudu löi hurjan niitin kakkosrajaan, josta tuli 1+1. Voittojuoksua ei kuitenkaan saatu aikaan, joten edessä oli kotiutuslyöntikilpailu.

Joensuulta Puhtimäki ja Niemi onnistuivat heti alkuun. Viimeisessä parissa Henri Litmanen vei kotijoukkueen 3-0 johtoon. JymyJusseilla oli edessään kova työmaa omalla tasoittavalla vuorolla, mutta Puputin, Jukkiksen ja Atte Kontion onnistuessa oli edessä jälleen tutuksi tulleet “jatkopallot” kotareissa.  Jatkokierroksella JymyJussit torjui JoMan lyöjätykit ja pääsi lyömään ottelun voitosta. Loistavan ottelun pelanneen Anttilan näppi käynnisti valtaisat juhlat Kerubilla! JymyJussit voitti ottelun lukemin 0-1!