IMG_6646_muokattu

Kaksijakoinen kamppailu MiiluAreenalla päättyi kotijoukkueen voittoon

22.8.2020

JymyJussit matkasi lauantaina Raaheen Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Ottelu oli JymyJusseille peräti viides kahdeksaan päivään. Ennakkoon lupaillut sateet siirtyivät MiiluAreenalta jo hyvissä ajoin ennen peliä ja näin ollen ottelu päästiin pelaamaan hienossa kelissä.

Ensimmäisellä jaksolla kumpikin joukkue sai tilannetta hyvän määrän, mutta PattU onnistui kotiutuksissaan paremmin. Avausjakson kolmostilanteet menivät kotijoukkueen hyväksi lukemin 12-9. PattU avasi juoksuhanat ensimmäisessä vuoroparissa Topi Kososen kotiutettua Severi Piispasen keskipompulla. Toisessa vuoroparissa Juuso Keski-Koukkari löi pallon väliin juoksun arvoisesti ja jatkotilanteesta syntyi vielä harhaheitolla kotijoukkueen kolmas juoksu. Kolmannessa vuoroparissa PattU karkasi jo 5-0 -johtoon ja neljännen tasoittavalla Jukka-Pekka Vainionpään kavennusjuoksu oli enää vain laiha lohtu.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin ulkokentällä vähän kantapäillä. Tauolla painotettiin sitä, että pitää olla kärsivällinen niin se kyllä vielä kääntyy meille ja toisella jaksolla saatiin se sitten käännettyä, kommentoi ykköspalkittu Tero Tyynelä.

Toinen jakso oli jo karkaamassa Pattijoen Urheilijoille, mutta JymyJussit heräsi taisteluun neljännessä vuoroparissa, johon lähdettiin kotijoukkueen 2-1 -johtolukemissa. Ensin Vainionpää tasoitti pelin kolmossaumasta, mutta jatkotilanteesta kenttä tyhjeni ja tilanne näytti tukalalta. Tyynelän tullessa lyömään, oli JymyJusseilla enää muutama lyöjä jäljellä. Tyynelä paukautti pallon yli kolmoskoppari Miikka Matikan ja siirsi JymyJussit johtoon! Tämän jälkeen Henri Puputin kolmospuolen haasto tuotti myös tulosta ja Tyynelä toi vielä lukemiksi 2-4. PattU ei onnistunut juoksuja enää tekemään, joten nämä jäivät myös jakson loppulukemiksi.

– Toiselle jaksolle parannettiin kokonaisuutena niin sisä- kuin ulkopeliä ja oltiin kärsivällisiä. Superissa Pattijoki teki ulkopelissä kovia suorituksia ja omalla sisävuorollaan teki palottoman ajotilanteen ja paine kasvoi sitä kautta tietysti. Varmasti ihan oikeudenmukainen lopputulos oli tänään, kertoo Jussi Parvi.

Supervuorossa JymyJussit onnistui kahdella palolla saamaan miehen kolmoselle, mutta tilanne kuivui ikävästi kopinnostopaloon. Tasoittavallaan PattU sai tehtyä tilanteen ja hienosti lukkarina pelanneelta Oskari Mäkelältä lipsahti harmittavasti kaksi väärää, ja vapaataipaleella voittojuoksun toi Timo Kallio.

Kaudella 2020 Värimiehet palkitsee ottelun parhaan ulkopelaajan valkoisella Värimiehet-kypärällä. Edellisen ottelun värikkäin ulkopelaaja Oskari Mäkelä antoi kypärän hyvän ulkopelin tänään pelanneelle Mikko Kytömäelle!