IMG_5782

Kaksijakoisesta ottelusta kaksi pistettä – Alajärvi kaatui 0-1

3.6.2019

JymyJussit suuntasi sunnuntaina Antti Piuholan johdolla Kitrolle, jossa vastaan asettui Alajärven Ankkurit. Ulkopeli seinäjokisilla oli vahvaa läpiottelun, mutta toisella jaksolla sisäpeli tyrehtyi hieman. JymyJussit voitti ottelun lukemin 0-1 (1-9, 2-2).

Ensimmäisen jakson JymyJussit aloitti sisältä ja pääsi kokeilemaan kotiuttamista pariin otteeseen, mutta tulosta ei tässä kohtaa vielä syntynyt. Ankkurit teki tasoittavallaan tilanteen ykköspyssylleen Sami Mikkolanaholle, jonka lyönti leijaili vastustamattomasti väliin. Toisessa vuoroparissa nähtiin tasoitusjuoksu seinäjokisten toimesta, kun Mikko Haukkala kotiutti Elmeri Liedon. Jakson ratkaisuhetket nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun ensin Jukka-Pekka Vainionpää onnistui kahdesti omalla lyöntivuorollaan. Tämän jälkeen Henri Puputti piiskasi kakkosluukusta pallon läpi ja tästä tuloksena 1+2 juoksua. Toni Marjamäki lisäsi johtolukemiksi vielä 1-7. Neljännessä vuoroparissa “Jukkis” löi vielä keskeltä takaa läpi kahden juoksun arvoisesti tehden tilanteeksi 1-9.

Toisella jaksolla Ankkurit aloitti sisältä onnistumalla kahdesti Mikkolanahon ja Antti Pukkisen hyvillä lyönneillä. Toisessa vuoroparissa Vainionpää kavensi pelin kotiuttamalla kovassa juoksukunnossa olevan Juuso Myllyniemen. JymyJussien ulkopeli piti hyvin, eikä Ankkurit päässyt ensimmäisen vuoroparin lisäksi kovin vaarallisesti iskemään. Kolmannen tasoittavalla hyvässä lyönnissä ollut Haukkala kotiutti Tuomas Raunion tasoittaen lukemiksi 2-2. Neljännessä vuoroparissa vierasjoukkueella oli vielä mahdollisuus kaivaa viimeinenkin piste Kitrolta, mutta yritys kuivui kasaan kohtalaisen nopeasti.

– Pari pinnaa saatiin ja yksi jäi tänne, mutta ei se mitään, voitto on tärkeä. Vastustaja oli hyvä tänään pelissä ja jouduttiin taistelemaan jokaisesta juoksusta kovasti. Tilannetta saatiin tänään hyvin ja mielestäni minun ei kuuluisi istua tässä tänään, veistelee Vainionpää pelin päätyttyä.

– Pelissä tietysti näkyi se, että muutoksia on tapahtunut tässä viime aikoina. Varsinkin pelin alku oli suhteellisen rauhaton ja pelissä ylipäätään oli paljon kaikenlaisia erikoisia tapahtumia. Voittoon olen tyytyväinen, mutta tuo viimeinen vuoropari oli kyllä todella luokaton esitys, kiteyttää pelinjohtajana toiminut Piuhola.

Lehdistötilaisuus

Tilastot

JymyJussit pelaa seuraavan kerran torstaina, kun vierasottelussa vastaan asettuu Kankaanpään Maila. Tämän jälkeen sunnuntaina Kotijoukkue Areenalle saapuu viime kauden hopeamitalisti Kouvolan Pallonlyöjät!