IMG_5881

Kankaanpään helle-peli ei kartuttanut pistetiliä

7.6.2019

Torstai-iltana JymyJussit kohtasi Leppäkoski Areenalla kovassa 30 asteen helteessä Kankaanpään Mailan. Siitä huolimatta, että pallo näytti alkulämmöissä kummallakin joukkueella liikkuvan hyvin, oli ottelun ensimmäinen jakso joukkueiden sisäpelien osalta hyvin nihkeä. Toisella jaksolla yleisö näkikin jo enemmän juoksuja. Ottelu päättyi Kankaanpään Mailan voittoon lukemin 1-0 (1-1, 8-6).

Ensimmäisellä jaksolla Kankaanpää aloitti sisältä ja sai miehen kolmoselle, mutta ei onnistunut avaamaan pistetiliään vielä. JymyJussit sai luotua palottoman ajon Jukka-Pekka Vainionpäälle, mutta kankaanpääläiset kestivät painostuksen. Ottelun avausjuoksu nähtiin kolmannen vuoroparin alussa, kun Miikka Riikonen löi pallon kakkospussiin ja epäonnekkaan virhepompun seurauksena kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Seinäjokiset pistivät pelin tasoihin kuitenkin kolmannen tasoittavalla, kun Sami-Jukka Korvolan kopinnosto tippui väliin ja sillä kotiin karkasi Henri Puputti. Nämä jäivät myös jakson loppulukemiksi.

Toiselle jaksolle JymyJussit tuli paremmalla ilmeellä ja onnistui heti kahdesti Ville Viidan ja Atte Kontion toimesta. Kotijoukkue kavensi pelin omalla tasoittavallaan vapaataipaleella. JymyJussien toinen sisävuoro alkoi harmittavasti ykköspalolla, mutta tämän jälkeen Juuso Myllyniemi puhkaisi takakentän kiertäen kunnarin tyhjään kenttään. “Jukkis” löi Myllyniemen vielä kotiin tehden tilanteeksi 1-4. Kankaanpään tasoittavalla sisävuorolla isännät puskivat pelin tasoihin. Vainionpää kotiutti vielä Tuomas Raunion siirtäen JymyJussit johtoon kolmannen aloittavalla. Jakson ratkaisu nähtiin kuitenkin kolmannen tasoittavalla, kun Riikosen haastolyönnillä tuli ensin yksi juoksu ja tämän jälkeen mies puhkaisi takaa läpi. Neljännen tasoittavalla Viita kotiutti vielä Myllyniemen, mutta se ei enää riittänyt. Jakson loppulukemat 8-6.

– Tavoite oli, että nolla- ja ykköstilanne pidetään tiukkoina ja siinä nyt mentiin harhoilla ja ties millä niitä pesänvälejä. Kankaanpää sai miehen monta kertaa ilmaiseksi jo suoraan kakkosellekin, että meidän peli rikkoutui jo siinä. Nolla- ja vaihtotilanteet olivat ulkona vaikeita tänään, summaa ykköspalkittu Myllyniemi.

– Aika pettyneet fiilikset siinä mielessä, että varsinkin ensimmäisen jakson sisäpelissä lyöntiratkaisut oli välillä vähän mitä sattuu. Paljon lahjoitettiin kaverille tilannetta ja päästettiin ylipäätään heidät erittäin helpolla. Tilannemäärä, kun kasvaa noin suureksi, niin kyllä siinä väkisinkin juoksuja alkaa tulemaan. Toisella jaksolla sisäpeli hieman aukesi, kun muutettiin vähän pelisuunnitelmaa, mutta henkilökohtaiset virheet maksoivat tällä kertaa voiton, kertoo Antti Piuhola.

Tilastot

Seuraavan kerran JymyJussit pelaa jo sunnuntaina, kun Kotijoukkue Areenalle saapuu Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelu alkaa kello 17.00!