IMG_5241

Koskenkorvan Urheilijat kaatui kotona puhtaasti

13.5.2019

JymyJussit avasi kautensa myös Suomen kamaralla, kun Kotijoukkue Areenalla sunnuntaina vastaan asettui Koskenkorvan Urheilijat. Kotiavauksessa nähtiin myös Mikko Haukkalan debyytti JymyJussi-paidassa. Kylmästä kelistä huolimatta ottelussa nähtiin ajoittain vahvaa lyöntipeliä kummaltakin joukkueelta.

Ensimmäisen jakson JymyJussit aloitti ulkoa onnistuen torjumaan vierasjoukkueen tilanteenteon hienosti. Sisäpeli lähti varsin räväkästi seinäjokisten toimesta liikkeelle, kun Henri Puputin kakkospuolen terävä siivu painui maisemiin miehen kiertäessä kunnarin. Kovassa vireessä ollut Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti tämän jälkeen Puputin kotipesän turviin tehden tilanteeksi 2-0. Toisessa vuoroparissa Koskenkorva sai hurmoksen päälle iskien hyvillä lyönneillä taululle neljä juoksua. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan loi tilanteen Vainionpäälle, joka löi kaksi juoksua. Tämän jälkeen Elmeri Lieto ja Sami-Jukka Korvola iskivät vielä juoksut mieheen.  Kolmannessa vuoroparissa ”Jukkis” kaunisteli jakson loppulukemiksi 7-4.

– Usko ei horjunut, vaikka kaveri meni jo johtoonkin ensimmäisellä jaksolla. Tiesimme, että he osaavat lyödä hyvin ja olimme varautuneet siihen. Luotimme kuitenkin, että omalla tekemisellä menemme heidän ohi, kommentoi J-P Vainionpää ensimmäistä jaksoa.

Toiselle jaksolle JymyJussit lähti sisältä onnistuen heti kahdesti ”Jukkiksen” ja Atte Kontion toimesta. Koskenkorvan ykköspalkittu Juho Toivola kavensi vieraiden tasoittavalla vuorolla lukemiksi 2-1. Kotijoukkueen sisäpeli yskähteli aavistuksen läpi toisen jakson, mutta kolmannessa vuoroparissa Lieto ja Vainionpää iskivät helpottavat kaksi juoksua vieden JymyJussit jo 4-1 johtoon. Toivola onnistui vielä neljännessä vuoroparissa lyömään vierasjoukkueen kahden juoksun päähän, mutta kiri jäi kuitenkin tällä kertaa kesken ja seinäjokiset veivät jakson nimiinsä lukemin 4-2.

– Positiivinen maku jäi ottelusta. Me nautimme pelaamisesta ja se varmasti myös näkyi. Tiedettiin, että meillä riittää virtaa tänään ja se oli tärkein asia, että se kanavoitui oikein. Kaveri meni johtoon välissä ja se ei vaikuttanut peliimme mitenkään – nämä ovat tärkeitä asioita. On tietysti paljon parannettavaakin, etenkin toisella jaksolla sisäpelissä tuli kopinnostopaloja ja näppejä lyötiin kopeiksi, kertaa pelinjohtaja Mikko Vainionpää ottelun kulkua.

JymyJussien pelit jatkuvat torstaina vierasottelulla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Seuraava kotiottelu onkin jo Imatra-pelin jälkeen heti lauantaina, kun Kiteen Pallo saapuu Kotijoukkue-päivän otteluun Seinäjoelle.