IMG_0238

Puolivälierät käyntiin tappiolla – Pallonlyöjät niukasti parempi

16.8.2019

Pudotuspelit alkoivat tänä iltana KSS Energia Areenalla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Ottelu oli odotetun tiukka, mutta lopulta kotijoukkue oli juoksun verran parempi toisella jaksolla.

Ensimmäinen jakso oli tiukkaa vääntämistä, ja avausjuoksukin näki päivänvalon vasta toisen tasoittavalla, kun Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti Henri Puputin onnistuneesti. Kolmannen aloittavalla Pallonlyöjät sai hyvän hyökkäyksen päälle ja iski kaksi juoksua Juho Hacklinin ja Matti Latvalan lyöminä. JymyJussit väänsi pelin väkisin tasoihin neljännen tasoittavalla Vainionpään lyötyä pallon väliin ja Henri Itävalon juostessa kotiin. Ensimmäinen jakso päättyi 2-2 lukemiin.

Toisen jakson JymyJussit aloitti sisältä iskien heti yhden juoksun Vainionpään vapaan kumuran tippuessa väliin. Tasoittavalla vuorolla Sasu Toikka löi Antti Hartikaisen kotiin tasoittaen lukemiksi 1-1. Hirmuisessa iskussa ollut Vainionpää iski toisen aloittavalla kaksi vastustamatonta vetoa väliin vieden JymyJussit 1-3 johtoon. Kouvola ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan löi ensin kavennuksen Toikan kakkosrajapienellä ja tämän jälkeen Valtteri Luoman lyönti pörräsi onnekkaasti Sami-Jukka Korvolan eteen tasoittaen lukemiksi 3-3. Kolmannen tasoittavalla Latvala siirsi kotijoukkueen 4-3 johtoon Hartikaisen tuotua juoksun. Neljännen aloittavalla JymyJussit sai tehtyä kahdella palolla tilanteen Vainionpäälle, jonka viimeinen lyönti oli jo painumassa Luoman räpylään, mutta jotenkin pallo kimmahti räpylästä pois juoksun arvoisesti. Samasta tilanteesta tuli välipesälle kolmas palo ja neljännen tasoittavalle lähdettiin lukemista 4-4. Pallonlyöjät rakensi palottoman ajotilanteen ykköskärjestään ja pääsi yrittämään ottelun voittojuoksua. Kaksi ensimmäistä yritystä JymyJussien ulkokenttä torjui, mutta kahden palon tilanteessa Toni Laakso löi pallon vastustamattomasti väliin käynnistäen Kouvolan voitonjuhlat.

– Vaihtolyöntipelaamista pitää parantaa ja saada jatkuvuutta sisäpeliin sitä kautta, totesi tänään kuusi juoksua lyönyt Vainionpää.

– Ensimmäinen jakso oli sisäpelin osalta hermostunutta ja vähän unohdettiin mitä oltiin sovittu lyöntiratkaisuista. Toisella jaksolla pari päästettyä juoksua jäi harmittamaan, esimerkiksi se, että säilytyskuvioon lyötiin pienellä juoksu. Tänään KPL oli juuri tuon verran parempi, kommentoi Antti Piuhola.

Tilastot

Toinen puolivälieräottelu pelataan sunnuntaina Kotijoukkue Areenalla kello 17.00. Hanki lippusi JymyJussien verkkokaupasta ja tule kannustamaan JymyJussit voittoon!