IMG_7017_muokattu

Sotkamo nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan

5.9.2020

Pudotuspelit polkaistiin JymyJussien osalta käyntiin lauantaina Hiukan pesäpallostadionilla Sotkamon Jymyn vieraana. Isännät voittivat ottelun lukemin 1-0 (3-3, 7-3).

JymyJussit tuli erittäin vahvasti ensimmäiselle jaksolle onnistuen heti kahdesti. Ensin Henri Puputin keskipomppu yllätti Jymyn ulkokentän Tuomas Raunion tuodessa avausjuoksun. Toinen juoksu syntyi Henri Itävalon kotiuttaessa Atte Kontion välilyönnillään. Roope Korhonen kavensi tasoittavalla lukemia kovalla keskisauman pommillaan. Toisessa vuoroparissa JymyJussit iski kolmannen juoksunsa runkosarjan lyöjäkuninkaan Jukka-Pekka Vainionpään toimesta. Toisen tasoittavalla Sotkamo rakensi tilanteen Lauri Rönkölle, joka löi pallon keskelle taakse väliin vastustamattomasti kaventaen lukemiksi 2-3. Kolmannen tasoittavalla kotijoukkue iski pelin tasoihin Konsta Kurikan kakkossauman haastolla ja samasta tilanteesta tuli myös Jymyn kolmas palo.

– Pelihän oli hyvää pesistä puolin ja toisin. Roope (Korhonen) löi pallon viivaan ja siitä tuli neljä juoksua, että tuloksellisesti tuon verran nyt oli eroa. Ekalle jaksolle saatiin hyvä alku ja päästii jopa vähän viemään peliä, mutta hyvin Jymy kinnasi juoksu kerrallaan tasoihin, analysoi JymyJussien pelinjohtaja Jussi Parvi.

Toinen jakso alkoi seinäjokisten kannalta ikävästi, kun Sotkamo onnistui iskemään vahvalla hyökkäyksellään kolmen juoksun etumatkan. Kotijoukkue käytännössä ratkaisi jakson toisessa vuorossa, jossa Roope Korhonen tyhjensi kakkosjatkeelta pajatson siirtäen Jymyn jo 7-0 johtoon. Seinäjokiset saivat juoksutilin auki toisen tasoittavalla, kun Vainionpää löi pallon vastustamattomasti väliin. Kolmannen tasoittavalla JymyJussit onnistui vielä kahdesti “Jukkiksen” iskiessä jälleen pallon väliin ja Henri Puputin karatessa kolmoselta Elmeri Liedon lyönnillä, joka poltti kopparilla. Neljännen tasoittavalla seinäjokiset eivät onnistuneet kotiutuksissaan, ja toisen jakson loppulukemiksi kirjattiin 7-3.

– Toisen jakson alkuun tiedettiin kyllä aika hyvin mitä sieltä tulee, mutta ei vaan onnistuttu siinä ja pääsivät 3-0 johtoon. Sitten tuli se yksi hyvä lyönti siihen ja lisää takamatkaa. Pitkähän sieltä oli tulla siinä kohtaa, mutta usko ei loppunut missään kohtaa – se hyvä lyönti voi tulla sieltä meillekin, jatkaa Parvi.

Kaudella 2020 Värimiehet palkitsee ottelun parhaan ulkopelaajan valkoisella Värimiehet-kypärällä. Edellisen ottelun värikkäin ulkopelaaja Atte Kontio antoi kypärän hienon ulkopelin pelanneelle Sami-Jukka Korvolalle