IMG_3648

Sotkamon Jymy Vieraili Seinäjoella – JymyJussien pelissä nouseva trendi

7.3.2019

JymyJussit kohtasi viikonloppuna Sotkamon Jymyn Seinäjoki Areenassa kahdesti. Viikonlopun trendi JymyJusseilla oli vahvasti nousujohteinen, ja sunnuntaina joukkue pelasikin talvikauden parhaan pelinsä. Lauantain ottelu päättyi Sotkamon voittoon lukemin 1-2 (3-5, 6-1, 1-2). Sunnuntaina voitto jäi Seinäjoelle hurjan lyöntipelin ansiosta lukemin 2-0 (14-4, 7-1).

Lauantain ottelussa vierasjoukkue hyppäsi kuskin paikalle heti alussa halliten pelin tapahtumia. JymyJussien ulkokentällä esiintyi paljon hermostuneisuutta ja räpylävirheitä, joiden seurauksena jakso karkasi Jymylle. Positiivista pilkahdusta paremmasta tuli kuitenkin neljännessä vuoroparissa, kun JymyJussit onnistui saamaan pelistään kiinni kaventaen lukemiksi 3-5.

Toisella jaksolla JymyJussit pääsi peliin paremmin kiinni ja sai sisäpelinsä auki. Mailanvarressa joukkue rupesi saamaan enemmän perättäisiä onnistumisia, joiden kautta sisäpeliin tuli lisää rauhallisuutta. Myös ulkopeli rupesi toimimaan huomattavasti paremmin, ja vastustajan vaaralliset lyöjäjokerit eivät saaneet juurikaan tilanteita. Toinen jakso päättyi JymyJusseille lukemin 6-1. Lopussa pelattiin vielä kotiutuslyöntikilpailu, jossa vierasjoukkue Jymy oli parempi lukemin 1-2.

Sunnuntaille JymyJussit vaihtoi hieman kokoonpanoa antaen peliaikaa myös joukkueen lahjakkaille junioreille. Peliin mukaan tuli Eemeli Jaakkola, Joona Kettunen ja lukkarin tontille Oskari Mäkelä. Pojat täyttivätkin ruutunsa paremmin kuin hyvin!

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin varsinaista ilotulitusta kotijoukkueen osalta. Kolmessa vuorossa kotijoukkue onnistui lyömään peräti 14 juoksua taululle pääosin ottamattomilla lyönneillä. Sisäpeli rullasi ja pallo löytyi Seinäjoki Areenan seinästä useammankin JymyJussin toimesta. Viimeisessä lyöntivuorossa Sotkamo kavensi vielä peliä Lauri Rönkön hyvillä lyönneillä.

Toisen jakson ensimmäinen sisävuoro JymyJusseilta oli jo kuivaa kasaan, kunnes joukkueen hurjassa vireessä ollut kapteeni Jukka-Pekka Vainionpää astui esiin lyöden pallon takaa läpi. Kotijoukkue hallitsi tämän jälkeen peliä läpi toisen jakson onnistuen juoksunteossa kaikissa neljässä vuoroparissa. Jymy onnistui jälleen viimeisessä vuoroparissa kaventamaan tilannetta lyöden kaksi juoksua, mutta loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi. Lopussa pelattiin vielä kotiutuslyöntikilpailu, jonka JymyJussit voitti lukemin 3-2.

JymyJussien pelinjohtajan Mikko Vainionpään mukaan joukkue on hyvällä tiellä ja aikataulussa pelillisesti.

– Molempina päivinä yritimme mailassa oikeita lyöntejä. Lauantaina ne eivät vielä onnistuneet peräkkäisiltä pelaajilta. Ulkopelissä olimme palloilla koko ajan hienosti, epäonnistumisia tuli kuitenkin räpylässä vielä hieman liikaa. Sunnuntaina huikeaa lyöntipeliä meiltä, kertoo Vainionpää.