IMG_6745_muokattu

Vahva ulkopeli ei riittänyt voittoon – Tahko vei kolme pistettä mukanaan

27.8.2020

Koleana torstai-iltana JymyJussit sai vieraakseen Uudeltamaalta Hyvinkään Tahkon, joka kamppailee seinäjokisten kanssa samoista sijoista. Hyvä ulkopeli ei kantanut tänään voittoon saakka Tahkon viedessä voiton niukasti lukemin 0-2 (1-2, 1-2).

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin hyvää ulkopeliä molemmilta joukkueilta ja näin ollen juoksumäärät jäivät vähäisiksi. Avausjuoksun ensimmäisessä vuoroparissa juoksutilin auki iski Jukka-Pekka Vainionpää, jonka kumuralla kotiin juoksi Sami-Jukka Korvola. Tasoitusjuoksu syntyi toisen tasoittavalla Jere Harjuvaaran iskiessä kumuralla Teemu Rouhiaisen kotiin. Neljännessä vuoroparissa JymyJussit ei onnistunut juoksuja tekemään, mutta tasoittavalla vuorolla Teemu Nikkanen onnistui ja lyöden Tahkolle jaksovoiton lukemin 1-2.

– No ulkopeli oli kyllä hyvää tänään. Kaveri löi kolmella välilyönnillä juoksun ja yksi juoksu tuli virhepompolla. Kyllä tuo Itävalon tulo tuohon lautaselle on tuonut rauhallisuutta meidän ulkopeliin. Sisäpeli taas oli aika nihkeää tänään, ei millään onnistumisia. Kyllä meillä edelleen liikaa pilli soi esimerkiksi vaihtotilanteissa ja tulee liikaa laittomia. Pitää vaan uskaltaa pelata ja tehdä rohkeampia ratkaisuja, analysoi Jussi Parvi.

Toisella jaksolla hyvä ulkopelivire jatkui molemmilla joukkueilla, eikä juoksuilla mässäilty. JymyJussit sai tilannetta hyvän määrän, mutta kotiutukset jäivät piippuun. Tahkon jakson molemmista juoksuista vastasi Santtu Patova ja näillä juoksuilla Tahko johti lukemin 0-2 aina neljännen tasoittavalle saakka. JymyJussien oli iskettävä tasoittavallaan kolme juoksua viedäkseen ottelun supervuoroon. Vainionpää kavensi vielä välilyönnillään lukemiksi 1-2, mutta lisäjuoksuja ei ottelussa enää nähty.

– En tiedä mikä siinä sisäpelissä on. Ei vaan tarpeeksi saada pyörimään sitä ja vähän siinä on sellaista pientä puristusta, kertoo ykköspalkittu Mikko Kytömäki.

Lehdistötilaisuus

Kaudella 2020 Värimiehet palkitsee ottelun parhaan ulkopelaajan valkoisella Värimiehet-kypärällä. Edellisen ottelun värikkäin ulkopelaaja Henri Itävalo antoi kypärän hienon ulkopelin pelanneelle Sami-Jukka Korvolalle!