WhatsApp Image 2020-08-25 at 18.01.41 (2)

Vaisu esitys Mantulla – SiiPe voittoon lukemin 1-0

25.8.2020

Tiistai-iltana JymyJussit pelasi Mantulla Siilinjärven Pesistä vastaan, joka on tunnetusti pitänyt kotikentällään sarjan kovimpiakin joukkeita kovilla. Ottelun voitto jäi Siilinjärvelle lukemin 1-0 (2-2, 7-5).

Ensimmäisellä jaksolla kumpikin joukkue pelasi vahvaa ulkopeliä, eikä tilanteilla juurikaan juhlittu. Kolmostilanteet menivät avausjaksolla kotijoukkueelle lukemin 4-3. JymyJussien avausjuoksun ottelussa löi Jukka-Pekka Vainionpää, joka löi pallon väliin kotiuttaen Tero Tyynelän. Tasoittavalla vuorollaan Siilinjärvi iski pelin tasoihin Teemu Kinnusen taitavalla kääntönäpillä. Kolmannessa vuoroparissa asialla oli jälleen Vainionpää, jonka lyönti kolmoskulmaukseen kimposi kopparin räpylästä kentän pintaan siirtäen JymyJussit 2-1 -johtoon. Kolmannen tasoittavalla kotijoukkue runnoi pelin tasoihin Toni Toivasen lyödessä Matias Hännisen kotipesän turviin. Neljännessä vuorossa ei lisäjuoksuja enää nähty, joten jakso päättyi 2-2 -lukemiin.

Toisella jaksolla SiiPe siirtyi Toivasen lyömällä juoksulla heti kuskin paikalle. Jakson ehkäpä ratkaiseva lyönti nähtiin toisen aloittavalla, kun kotijoukkueen Hänninen iski pallon kakkosluukusta monttuun 1+2 juoksun arvoisesti ja tämän jälkeen Toivanen iski hidastetulla vielä lukemiksi jo 5-0. Hurjavireinen Vainionpää iski kuitenkin toisen ja kolmannen tasoittavalla kolme juoksua ja Henri Itävalo kavensi vielä kakkospuolen hidastetulla lukemiksi 5-4. Neljännen aloittattavalla Toivanen iski kovan pommin kolmosluukkuun ja tämän jälkeen sama mies löi vielä kolmosrajan läpilyönnillä SiiPen seitsemännen juoksun. JymyJussit teki vielä yhden juoksun Tuomas Raunion toimesta, mutta lisäjuoksuja ei enää nähty.

Kuva: Juha Leskinen

Kaudella 2020 Värimiehet palkitsee ottelun parhaan ulkopelaajan valkoisella Värimiehet-kypärällä. Edellisen ottelun värikkäin ulkopelaaja Mikko Kytömäki antoi kypärän hienon paluun lautaselle tehneelle Henri Itävalolle!