IMG_6348_muokattu

Vauhdikas kamppailu Saarikentällä päättyi Vimpelin voittoon

16.8.2020

Aurinkoisena sunnuntaina JymyJussit kohtasi Saarikentällä Vimpelin Vedon. Ottelusta muodostui melkoisen juoksurikas, ja sen voitti Vimpeli lukemin 2-0 (10-8, 6-4).

JymyJussit aloitti ottelun sisältä ja iski kaksi juoksua Jukka-Pekka Vainionpään lyötyä pallon väliin ja Tomi Ritolan iskettyä Superpesis-uransa avausjuoksun haastettuaan linjaa onnistuneesti. Vimpeli ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan iski pallon jokeen muutamaankin otteeseen siirtyen kamppailussa 7-2 -johtoon. Toisessa vuoroparissa Henri Puputti kavensi lukemiksi 7-3, mutta Veto painoi jälleen kaasua Perttu Ruuskan lyötyä takaa läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Jakson puolivälistä hallinta siirtyi JymyJusseille ja neljänteen vuoropariin lähdettiin lopulta 10-5 -tilanteesta. Neljänteen sisävuoroon seinäjokiset saivat unelma-alun, kun Toni Marjamäen painava lyönti kopparien väliin painui maisemiin 1+2 juoksun arvoisesti tuoden JymyJussit kahden juoksun päähän. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan nähty, joten ensimmäinen jakso päättyi kotijoukkueen hyväksi.

– Sisäpeli sujui hyvin ja pyöri tänään mallikkaasti. Ulkopeli taas oli heikkoa, ja se avitti tuota isoa kolmostilanne määrää kaverilla. Karkeasti arvioiden 16 juoksusta 12 annettiin käsistä, niin siinä se kokonaisuudessaan. Ei vaan pallot jäänyt räpylään, harmitteli Jussi Parvi.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä kummankin onnistuessa avaamaan jakson juoksutilinsä ensimmäisessä vuoroparissa. Vimpelin toinen lyöntivuoro oli käytännössä jakson käännekohta, kun kotijoukkue onnistui neljästi siirtyen 5-1 johtoon. Vainionpää piti JymyJussit kuitenkin pelissä mukana iskien kaksi juoksua loistavilla välilyönneillä ja lisäksi Tero Tyynelä löi pallon kakkospuolelta jokeen kaventaen lukemiksi jo 5-4. Neljännen aloittavalla Janne Mäkelä iski vimpeliläisten kuudennen juoksun lyötyään pallon vastustamattomasti väliin ja tähän eivät seinäjokiset enää pystyneet vastaamaan.

– Kotiuttaminen oli itselläni ihan hyvää tänään ja hyvin myös pääsi lyömään äijiä kotiin. 2-3- välin vaihdot olivat tänään itselläni huonoja. Kyllähän Vimpelin ulkopeli oli tänään hienoa ja sielä syöksyttiin pallot kiinni ja itse taas ei pelattu niinkään hyvin ulkona, analysoi ykköspalkittu Vainionpää.

Kaudella 2020 Värimiehet palkitsee ottelun parhaan ulkopelaajan valkoisella Värimiehet-kypärällä. Edellisen ottelun värikkäin ulkopelaaja Tero Tyynelä antoi kypärän vahvan ulkopelin pelanneelle Elmeri Liedolle!