IMG_8887

Viihdyttävä jännitysnäytelmä ratkesi kotiutuslyöntikilpailussa Vimpelin hyväksi

28.7.2019

Helteisenä sunnuntai-iltana Kotijoukkue Areenalle vieraaksi saapui paikallisvastustaja Vimpelin Veto. Ottelu oli ehkä yksi kauden viihdyttävimmistä JymyJussien peleistä, ja sitä todistikin Kotijoukkue Areenalla kauden ennätysyleisö, 2511 katsojaa. Kotijoukkueen pelaamista sotkivat hieman pienet vammat, joiden vuoksi kokoonpano ja ulkopelipaikat muuttuivat pariinkin kertaan vielä pelinkin aikana Elmeri Liedon ja Mikko Haukkalan tultua jokeripaitaan kesken ottelun.

Vimpeli aloitti ottelun sisältä ja pisti kovan hyökkäyksen päälle heti ottelun alussa tehden kolme juoksua, joista ensimmäinen tuli Matias Rinta-ahon näpillä ja kaksi muuta Janne Mäkelän kovilla lyönneillä. JymyJussien vastaus oli vahva, sillä joukkue järjesteli ajotilanteen Jukka-Pekka Vainionpäälle, joka löi rullan tyhjäksi kopparin alta. Tero Tyynelä iski vielä pallon vastustamattomasti kakkosjatkeelle ja Vainionpää toi lukemiksi 5-3. Toisessa vuoroparissa seinäjokiset pelasivat hyvää ulkopeliä pitäen vierasjoukkueen nollilla. Tasoittavalla vuorolla Jukkiksen kumuralla kotiin juoksi Sami-Jukka Korvola. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, jossa Veto sai hurmoksen päälle iskien aluksi kolme yksittäistä juoksua ja tämän jälkeen Sami Haapakoski löi 1+1 kolmospuolelta. Haapakosken kotiutti vielä Ville Takala. JymyJussit ei kolmannen tasoittavalla saanut tilannetta päälle, joten viimeiseen vuoropariin lähdettiin Vimpelin 6-9 johtolukemista. Vierasjoukkue lisäsijohtolukemiaan neljännessä vuoroparissa kymmeneen juoksuun Perttu Ruuskan iskiessä Jere Saukon kotipesän turviin. Neljännen tasoittavalla Jukkis löi Toni Marjamäen kotiin kaventaen lukemiksi 7-10, mutta tähän jäi seinäjokisten kiri ensimmäisellä jaksolla.

Toisen jakson juoksutehtailun aloitti JymyJussit Vainionpään lyödessä kumuralla Tuomas Raunion kotiin. Vimpelin tasoittavalla vuorolla Ruuska löi nopeakinttuisen Isokedon onnistuneesti kotiin tasoittaen pelin. Toisessa vuoroparissa Isoketo löi pallon väliin kotiuttaen Ville Takalan. Kolmannessa vuoroparissa JymyJussit sai sisäpelinsä rullaamaan ja löi kolme juoksua Liedon ja Henri Itävalon välilyönneillä. Kolmas juoksu tuli hieman onnekkaasti, kun selvältä palolta näyttänyt tilanne kääntyi JymyJussien hyväksi, kun Vedon lukkari ei saanut polttoheittoa kotipesässä kiinni. Vimpeli sai yhden juoksun kolmannen tasoittavalla, kun Saukko löi pallon kakkospuolelta Samburgerille, joten viimeiseen vuoropariin lähdettiin seinäjokisten 4-3 johtoasemista. JymyJussit lisäsi neljännen aloittavalla johtolukemiksi 5-3 Vainionpään lyötyä Korvolan kotiin hienolla välilyönnillä. Veto ei viimeisessä vuoroparissa onnistunut, joten toinen jakso meni hienosti JymyJusseille lukemin 5-3!

Supervuorossa ei kumpikaan joukkue onnistunut juoksuja tekemään, joten peli ratkaistiin kotiutuslyöntikilpailussa, jossa Vimpeli oli parempi lukemin 1-3.

Tilastot

Lehdistötilaisuus

JymyJussien seuraava peli on perjantaina 2.8. Kotijoukkue Areenalla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan kello 18.00!