IMG_8062_muokattu

Viikon kolmas voitto! – Kempeleen Kiri kaatui supervuoron jälkeen

15.7.2019

Sunnuntaina JymyJussit matkasi Koukkupaja Areenalle, jossa vastaan asettui kovalyöntinen Kempeleen Kiri. Ensimmäinen jakso alkoi ihan lupaavasti, mutta muutama yksittäinen harmittava läpilyönti käänsi jakson kotijoukkueelle. Toiselle jaksolle JymyJussit teki pieniä vaihdoksia, joiden kautta peliin haettiin muutosta. Supervuorossa joukkue näytti jälleen kovuutensa kääntämällä ottelun itselleen.

Ensimmäisellä jaksolla Jukka-Pekka Vainionpää iski JymyJussit johtoon lyöden Toni Marjamäen kotiin vastustamattomalla välilyönnillä ja tämä jäikin vierasjoukkueen tähtihetkeksi sisäpelin puolella ensimmäisellä jaksolla. Kempele ei ensimmäisessä sisävuorossaan saanut varsinaisesti mitään aikaan, mutta toisessa vuoroparissa Matti Korhonen puhkaisi kolmosrajasta pajatson tyhjäksi siirtäen Kempeleen 4-1 johtoon. Kolmannen tasoittavalla Marko Pelkonen löi kolmossaumasta 5-1 -juoksun. Ossi Meriläinen löi sinetin ensimmäiselle jaksolle lyöden takaa kolmoskulmasta 1+2 ja Jonne Luhtavaaran hyvä kumura viimeisteli jakson loppulukemiksi 9-1.

Toiselle jaksolle JymyJussit tuli paremmalla ilmeellä, kuten monestikin tällä kaudella ja teki heti jakson alkuun Vainionpään toimesta kaksi juoksua Juuso Myllyniemen ja Mikko Haukkalan juostessa kotiin. Toisessa vuoroparissa Jukkis löi jälleen pallon väliin Myllyniemen tuodessa 0-3 -juoksun. Neljännen aloittavalla kotijoukkue sai yhden palon tilanteessa harhaheitolla yhden juoksun näin ollen se tarvitsi Korhosen ja Meriläisen lyöntivuorolla yhden juoksun saadakseen uuden lyöntikierroksen. Meriläinen onnistui kaventamaan kovalla kakkosrajalyönnillä lukemiksi 2-3. Kiri sai jatkettua ajolähtöä ja lopulta Joona Suni tasoitti pelin kahden palon tilanteessa. Enempää juoksuja ei Kempele kuitenkaan saanut, joten JymyJussit tarvitsi yhden juoksun tasoittavallaan. Sellainen myös tuli, kun Jukkis tyhjäsi pajatson takaa viimeistellen jakson loppulukemiksi 3-7.

Supervuoron JymyJussit aloitti sisältä ja pelasi vahvan vuoron tehden neljä juoksua. Vainionpään hurjalla keskisaumavedolla kotiin juoksi Ville Viita. Tämän jälkeen Elmeri Lieto löi keskeltä takaa läpi ja juoksi kunnarin. Samalla lyönnillä kotiin juoksi Henri Puputti ja ja Jukkis. Kempeleen ykköskärki ei saanut tilannetta aikaan, joten JymyJussit käänsi pelin upeasti itselleen!

Näin ollen kolmen pelin viikko tuli päätökseen ja seuraavan kerran JymyJussit pääsee irti ensi viikonloppuna, kun joukkue matkaa perjantaina Kouvolaan ja lauantaina Kiteelle. JymyJussit on voittanut kymmeneen viimeiseen peliin seitsemän ottelua ja jäänyt pisteittä ainoastaan toisessa Vimpeli-kohtaamisessa!