IMG_8328

Yksi piste Raahesta mukaan – puolivälierät alkavat perjantaina Kouvolassa!

13.8.2019

Tiistai-iltana JymyJussit matkasi runkosarjan viimeiseen koitokseen MiiluAreenalle Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Kova sade piiskasi kenttää ottelun alussa, mutta ensimmäisen jakson puolivälistä alkaen keli muuttui aurinkoiseksi.

Ensimmäisessä sisävuorossa kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon Jari Törmäsen kakkosjatkekumuralla, joka hiukan karkasi kopparilta ja kotiin juoksi Paavo Pelto. Tasoittavalla vuorolla JymyJussit iski kaksi juoksua Jukka-Pekka Vainionpään kotiuttaessa Ville Viidan välilyönnillä ja Henri Puputin iskiessä Juuso Myllyniemen kakkossaumavedolla kotiin. Toisessa vuoroparissa seinäjokiset tekivät kolmannen juoksun Vainionpään lyödessä kumuralla Mikko Haukkalan kotiin. Kolmannessa vuoroparissa Jukkis kotiutti kakkossaumasta Sami-Jukka Korvolan ja Puputti hyvällä kumuralla Viidan tehden tilanteeksi 1-5.

Toisen jakson juoksutehtailun aloitti JymyJussit, kun Puputin kakkosrajapienellä kotiin kirmasi Tuomas Raunio. Toisesta juoksusta vastasi Vainionpää, joka kotiutti Viidan kovalla saumalyönnillä. Toisen tasoittavalla PattU hyökkäsi kovaa, kun ensin Jan Hankalan pystäri kaarti kakkosluukusta läpi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Lähes heti perään Juuso Keski-Koukkari puhkaisi kakkosrajan kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Miikka Matikka upotti vastustamattomasti pallon väliin tehden tilanteeksi 5-2. Paavo Pelto lisäsi vielä kolmossaumasta kotijoukkueen johtolukemiksi 6-2. Viita löi kolmannessa vuoroparissa kunnarin tyhjään kenttään. Tasoittavalla vuorolla Topi Kosonen löi PattU:n seitsemännen juoksun hyvällä kumuralla. Jukkis iski neljännen aloittavalla Korvolan kotiin. Tämän jälkeen Puputti löi kauden kahdeksannen kunnarinsa kakkosluukusta ja tällä läpilyönnillä kotiin juoksi myös Myllyniemi. Toinen jakso päättyi 7-6 lukemiin.

Supervuorossa JymyJussit ei onnistunut juoksunteossa. PattU iski ottelun ratkaisun Keski-Koukkarin lyödessä pallon väliin, joten ottelun voitto kirjattiin Raahelle lukemin 2-1.

Tilastot

Jukka-Pekka Vainionpää voitti Superpesiksen lyöjäkuninkuuden toisen kerran peräkkäin ja neljännen kerran uransa aikana! Tämän lisäksi Jukkis voitti myös Superpesiksen tehotilaston. JymyJussit sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja kohtaa puolivälierissä Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelusarja alkaa tulevana perjantaina Kouvolassa. Pudotuspelien toinen ottelu Seinäjoella pelataan ensi sunnuntaina kello 17.00!