KAUDENPÄÄTÖS

Seinäjoen JymyJussit kiittää kaudesta 2022! – Lue Pelinjohtaja Jussi Parven kausivedos!

24.8.2022

Tähän kauteen lähdettiin hyvin erilaisesta lähtökohdista, kuin mitä aiemmin on lähdetty. Periksi ei kuitenkaan missään vaiheessa annettu ja Seinäjokinen pesäpallo elää ja hengittää vahvasti! Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja ihmisille, jotka pesäpalloa ovat tänä kesänä käyneet katsomassa. Me ollaan nyt ansaitulla lomalla, mutta ei mene kauaa kun päästään taas tositoimiin harjoituskauden merkeissä. Ja hei! On sieltä pelaajasopimuksiakin tulossa jossain kohtaa! Lue alta, miten Jussi Parvi näki kauden!

KIITOS KAUDESTA 2022!

———————–

Uuden aika

 

Tuosta sloganista lähdettiin työskentelemään JymyJussien superpesisjoukkueen kanssa kaudelle 2022. Isojen muutosten myötä pääsimme pohtimaan perusteellisesti perustavaa laatua olevia asioita. Esimerkiksi sitä: kuka määrittää sen, mitä me olemme. Joukkueen kanssa päädyimme tulokseen, että itse määritämme, mitä haluamme olla ja mitä haluamme tavoitella. Muulla ei ole merkitystä.

 

Kauden isoimpia tavoitteita oli oppia superpesiksen vaatimustasoa ja olla kauden 2022 kehittynein joukkue.

 

Talven aikana pelaajia haastettiin koviin fyysisiin ja psyykkisiin koettelemuksiin. Esimerkkinä aloitusleirin tavoitteet ja sisältö:

 

Tavoitteet leiriin:

– Luodaan hyvä ilmapiiri porukkaan. Kannusta vieruskaveri ylittämään itsensä.

– Tutustumista uusiin joukkuekavereihin

– 100 lasissa kun tehdään. Ole valmis haastamaan itseäsi.

– Näytä viikonlopun aikana, millä asenteella olet mukana matkassa!

Sisältö:

– Kinnball -pallopeli (ryhmäytymiseen)

– Crossfit tyylinen joukkue kisa

– Aamutreeni laskettelurinteen portaissa

– Lajiharjoitus

– Cooperin testi, jonka perään 1500 m juoksutesti

– Lisäksi palavereita tavoitteista + joukkueen tutustumista

 

Sisällössä sinänsä ei ole mitään fysiologista järkeä, mutta valmennus halusi nähdä, miten kovasti jokainen joukkueen jäsen on valmis laittamaan itseään likoon. Fyysisesti ja varmasti myös psyykkisesti seuran historian kovin aloitusviikonloppu ja tuloksena aivan loistavaa tekemistä! Jokainen pelaaja antoi kaikkensa viimeistä 1500 m juoksutestiä myöden. Esimerkkinä konkariosaston Marjamäki, joka taittoi käytännössä koko 1500 metriä pohkeet krampissa. Periksi ei kuitenkaan annettu!

 

Tästä oli mahtava lähteä työskentelemään talvikauden kehittäviä harjoituksia, palavereita ja pelejä joukkueen kanssa.

 

Talven aikana pelasimme paljon, että nuori joukkue saa tuntumaa Superpesis-tasoisista vastustajista. Talvikauden tulokseen voidaan olla erittäin tyytyväisiä, kun pääsimme SM-lopputurnaukseen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015.

 

Kevään harjoitusotteluissa saatiin kehitettyä varsinkin ulkopeliämme. Tämä näkyi myös sarjakauden alettua. Pystyimme haastamaan sarjan kärkijoukkueita tiiviin ulkopelimme ansiosta. Sisäpeli ei vain mahdollistanut pistetilin karttumista. Sisäpelissä moni pelaaja otti vastuulleen uuden roolin. Tämä näkyi varmasti alkukaudella niin lyöntiratkaisuissa kuin tason heilahtelussa. Taisimme tehdä kauden aikana ennätyksen tasan tai yhden juoksun eroon päättyneissä jaksoissa. Näitä oli yhteensä 34, kun supervuorot lasketaan mukaan.

Alkukauden pelien jälkeen aloimme keskittämään energiamme pääosin sisäpelin kehittämiseen. Tämä alkoi näkymään myös tulostaululla viimeistään kauden viimeisellä kolmanneksella.

 

Kun kaksi kolmasosaa kaudesta oli pelattu, kävimme sarjaohjelmaa perusteellisesti läpi. Huomasimme, että me vs. päävastustajamme oli kaikki ottaneet kärkijoukkueilta siihen mennessä 2-4 pistettä. Päävastustajamme olivat vain pelanneet keskenään enemmän kuin me. Tämä antoi porukkaan paljon uskoa. Loppukausi tulisi olemaan meille mahdollisuuksien kausi. Ja sitä se olikin.

 

Aloimme voittamaan pelejä ja parhaimmillaan olimme neljän ottelun voittoputkessa.

Moni on ihmetellyt, miten nousu sarjataulukossa tapahtui kauden loppupuoliskolla. Suurin syy siihen on varmasti jo avausviikonloppuna esiin tullut periksiantamattomuus. Vaikka voittoja ei alkukaudesta tullut, niin joukkueemme ei missään vaiheessa lopettanut työntekoa. Valmistauduimme edelleen kaikkiin peleihin parhaan osaamisemme mukaisesti. Harjoituksiin ja pukukopille oli edelleen mukava tulla. Hyvä joukkuehenkemme näkyi varmasti myös kentällä taistelutahtona ja tuulettamisena. Nämä olivat myös joukkueen perusarvoja, jotka kantoivat läpi kauden.

 

Psyykkisellä puolella teimme jälleen yhteistyötä Mirjami Kirjosen kanssa. Tällä oli myös iso vaikutus siihen, että usko tekemiseen säilyi läpi vaikeampienkin hetkien. Kiitokset Mirjamille hänen panoksestaan.

 

Moni tavoite toteutui kauden aikana. Saimme ajettua superpesistasolle uusia nuoria pelaajia ja moni pelaaja onnistui uudessa roolissaan hienosti. Joukkue kehittyi kauden aikana isosti ja lopputuloksena runkosarjan yhdeksäs sija, oli joukkueelle hyvä saavutus. Kovin moni itsemme lisäksi ei ennen kauden alkua (eikä sen aikanakaan) sellaiseen uskonut.

 

Myös taustat tekivät kauden aikana isoja onnistumisia vaikean syksyn jälkeen. Tällä olikin iso merkitys hyvään lopputulokseen. Suuri kiitos meneekin joukkueen sponsoreille ja kaikille yhteistyötahoille! Te mahdollistitte asioiden eteenpäin menemisen ja tulosten saavuttamisen.

 

Täytyy lopuksi kiittää myös seinäjokista pesisyleisöä. Loppukaudesta alkoi tuntumaan, että ihmiset ovat takanamme ja nuoren joukkueen tekemiset kiinnostavat ihmisiä Lakeuksilla. Kauden viimeisessä kotipelissä Vendo Areenalla oli 2500 katsojaa, joka oli mahtavaa kokea hienon loppukauden aikana. Sellaista tunnelmaa toivoisi kokevansa myös tulevilla kausilla seinäjokisessa pesäpallokatsomossa.

 

Hyvää syksyä toivottaen,

 

Jussi Parvi, JymyJussien pelinjohtaja kaudella 2022

 

 

#MEIDÄNPELI

Tunnusta väriä

JymyJussit-fanituotteet

Kauppa

Sykettä yrityksille

Anna asiakkaallesi tunnetta

Yrityksille
Translate »